Kdo trochu sleduje trend pojištění automobilů, nestačí se divit. Sazby povinného ručení a stejně tak i havarijního pojištění strmě stoupají i v roce 2020. A už je jedno, jestli jste důchodce, mladík nebo bydlíte na vesnici. Pojišťovny nešetří nikoho. V časech nedávno minulých bylo možné po přepočítání pojistky u konkurence zlevnit své pojištění v řádu stovek korun ročně. V současnosti se raději ke konkurenci nedívejte, jelikož by se mohlo stát, že budete mít dražší pojistku, než máte.

Pojišťovny již nechtějí povinné ručení dotovat, a proto se děje to, co se děje. Zlevňování není na pořadu dne. Je to logické. Plnění je každým rokem vyšší, jelikož auta jsou přeplněna moderními technologiemi a jejich opravy musí někdo zaplatit. Nevyřeší to pár stokorun, opravy se pohybují v řádech desetitisíců, mnohdy i statisíců korun. A proto povinné ručení stoupá nahoru.autopůjčovna automoc

Pro ty, kdo nejezdí autem tak často, je řešením půjčování auta z autopůjčovny. Když někdo využívá automobil například dvakrát do měsíce, není pro něj koupě auta to nejlepší řešení. Nejenže musí platit vysoké pojistky, současně rapidně klesá hodnota jeho vozidla. K tomu si musí přičíst výdaje za opravy, pneumatiky, výměnu oleje, STK a jiné na první pohled nezřetelné náklady.

Když si tyto náklady zprůměrujete a porovnáte s cenou za půjčení auta v autopůjčovně, většinou se vám pronájem auta finančně vyplatí. Nesmíme také zapomínat na platby za parkování a neustálé hledání parkovacího místa. I tuto oblast za vás vyřeší autopůjčovna v Praze.

Půjčení auta je v dnešní době aktuálnější, než kdy dříve bylo. Náklady na držení vlastního auta jsou opravdu vyšší a vyšší. Pokud nepotřebujete auto každý den pro jízdu do práce, je to jasná volba. Autopůjčovna Automoc se o vše postará a vy nemusíte řešit vůbec nic.